Periódicamente FOANPAS convocanos para coñecer como vai indo o funcionamento dos comedores escolares, tanto os xestionados pola propia asociación, como os dos centros que pertencendo á asociación temos unha xestión diferente, como no caso do noso centro O ROCIO, de xestión indirecta (a Consellería de Educación contrata un servicio de catering).
Á convocatoria do 24 de Xaneiro, fomos representantes de 15 centros de educación infantil e primaria, pola nosa parte foi a nosa representante de comedores Amalia Nuñez, e quedou constancia de que os problemas detectados seguen a ser similares aos dos cursos anteriores:
* Control inexistente por parte da Consellería sobre as empresas adxudicatarias e nula resposta ás queixas por parte das direccións dos centros, das ANPAS e das familias.
* Fallos nutricionais na combinación semanal dos menús
* Escasa calidade da materia prima
* Abuso dos hidratos de carbono
* A comida, preparada con moita antelación, chega cun aspecto pouco apetecible
* Queixas sobre a temperatura á que se sirve
* Inadecuada formación dos cuidadores
...
E, unha vez máis, espuxeronsee os obxetivos a demandar:
- Indicir no servicio de comedor como parte do proceso educativo
- Redacción de menús nutricionalmente adecuados por un equipo cualificado
- Elaboración con alimentos de cercanía, e na medida do posible de procedencia ecolóxica
- Recuperación das cociñas para a elaboración das comidas dos alumnos naqueles centros nas que están anuladas ou infrautilizadas (só para quentar)
- Atención con persoal cualificado
- Supervisión da Consellería, útlima responsable
As propostas de actuación que saíron desta xuntanza foron os seguintes:
Seguir a traballar na modificación do Decreto 132/213, polo que se regulan os comedores escolares, entre todas as ANPAS galegas.
Preparar un escrito cos puntos claves demandados, pensando en convocar unha roda de prensa e así dar a coñecer a problemática existente, e para presentalo, si fora necesario, no Consello Escolar Municipal, buscando apoio nos alumnos de Vigo.
Como vedes, seguimos traballando para mellorar, e seguiremos informándovos para que saibades en que punto estamos.
Ningún comentario:
Publicar un comentario